21 Kasım 2014 Cuma

Eserin Adı : Golem ve Cin
Eserin Orjinal Adı : The Golem and The Jinni
Yazar : Helene Wecker
Yayınlanma Tarihi ve Yeri : 2014, İstanbul
Sayfa Sayısı : 640
Puanım : 2.5
Konusu : Korkunç güçlere sahip bir büyücü tarafından, yalnızlık çeken bir adam için kilden yapılmış bir golem...
Ve bin yıllık esaretinden uyanan bir cin... Bu iki olağanüstü varlığın yolu 1899 yılında New York'ta kesişir. Farklı olmaktır onların kaderi... Hikâyeleri herkes gibidir aslında, kendini farklı ve yalnız hisseden her insan gibi...

Ve tehlike, onlar için sadece bir adım ötededir hep.

Golem ve Cin iki ayrı kültürün efsanelerinden besleniyor ve zengin anlatımı sayesinde okuru ilk sayfadan itibaren içine alıyor. 2013 yılının en iyi kitapları listelerini altüst eden bu roman Türkiye'de de çok sevilecek.

Kitap Hakkındaki Yorumum :

Doğan Kitabın 32 tl etiket fiyatıyla satışa sunup, iki ay geçmeden 10 tl ye indirimli satışa soktuğu kitabı. İsminden dolayı kitap ilk çıktığından beri büyük beklenti içerisindeydim ama okuduğumda çok etkilendiğimi söyleyemem. Yazdığı Golem karakterinin soğukluğundan mıdır nedir bilmiyorum hikayeye bir türlü ısınamadım. Kilden yaratılmış bir Golem ve yüzyıllardır bir testinin içine hapis olmuş, çölden başka diyar bilmeyen cin Amerika'ya düşüyor. Hikayede aksiyon oldukça eksik, bu tip fantastik kitapların daha hızlı akmasını, daha aksiyonlu olmasını bekliyorsun ister istemez. Sağı solu keşfetmekten başka büyücü gelene kadar ne Golem'in ne de Cin'in hayatında öyle aksiyonlu bir olay yok. Reenkarnasyon yoluyla bir çok hayat yaşamış güçlü bir büyücüyle biraz daha uğraşması bekleniyor karakterlerin. Kitap daha çok Golem ve Cin'in variyetlerini, Golem ve Cin olmanın nasıl hissettirdiğini anlatmaya odaklanmış gibi. Dolayısıyla içinde aşk yok, macera az, tutku ise Golem'in ekmek yapmaya, Cin'in de telkari işlemelerine olan tutkusu sayılmazsa yok denebilir. Sevmedim, sevemedim. Golem nedir? Cinler nasıl varlıklardır? gibi sorularınıza cevap olabilir belki. Yine de fantastik bir dağarcık oluşturmak için, bunu da atlamamış olayım diyenlerin okuyabileceği bir kitap. Keyifli Okumalar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder