17 Mayıs 2015 Pazar

Eserin Adı : Her Şeyi Allah'tan İste
Eserin Orjinal Adı :
Yazar : Gazanfer Sanlıtop
Yayınlanma Tarihi ve Yeri : 2015, Ankara
Yayın Evi : Hayat
Türü : Deneme, Din
Sayfa Sayısı : 216
Konusu : İnsanlara Huzur ve Manevi Şifa Reçetesi Sunacak Muhteşem Bir Kitap.

Nice kere, bir şey istersin verilmez; fakat hemencecik yahut bir zaman sonra ondan daha hayırlısı verilir, ondan hayırlısı verilmek üzere o verilmez, geciktirilir. Nice şeyler vardır ki sen istersin onu; fakat verilse zarar görürsün. Şu halde güzelliği sende kalacak şey istemelisin.

İstek, bir şeye karşı içten gelen yönelme duygusudur; arzudur, dilektir, rağbettir, meyletmektir. O duygunun gerçeğe dönüşmesini sözle ya da gönül diliyle belirlemektir. Ötesi elimizde değildir, Yüce Allah'a kalmıştır.

Mademki Yüce Allah her vesileyle "İsteyin!" diyor; bizlere düşen O'ndan istemek ve ümitle beklemektir.

Kitap Hakkındaki Yorumum :
Hayat Yayınlarının seri kitaplarından ikinci okuduğum kitap Her Şeyi Allah'tan İste.  Bize ekmeğimizi gıdamızı ve yüreğimizdeki aşkı verenin gerçek sahibini hatırlatan bu kitapta, pek çok hikayenin yanı sıra bir Müslümanın Allah'ından istemesi gereken şeylere tek tek değinmiş olmasıyla oldukça değerli bir kitap. Pek çok Kur'an ayetinden, hadislerden ve evliyaların şahane sözlerinden alıntılarla süslediği kitabında yazar mülkün asıl sahibine dikkat çekiyor ve bizi isteklerimizi mütevazi tutmamız konusunda ve asıl isteyeceğimiz şeylerin neler olacağı konusunda uyarırken, Allah sevgisine ve onun mükemmel hallerine değinmeden de geçmiyor. Sabrın en büyük erdemlerden bir tanesi olduğuna değinen kitapta, mertebe yükseldikçe derslerinde zorlaşacağına işaret ediliyor. Bu hususta en ağır dersleri Hz. Muhammed s.a nın yaşadığının altını çizen kitap kulluk kavramına da değinirken, benim en merak ettiğim hususlardan birisi olan nefs konusuna ve onun mertebelerine de değinmeden geçmiyor. Pek çok yararlı bilgiye ulaşabileceğiniz bir kitap. Keyifli Okumalar Dilerim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder